خرید کالای ساختمانی - یک نکته
مهارت حل مسئله؛ از چالشها بیاموزید
هر خرید جدید یک چالش جدید به وجود میآورد و جذابیت خرید هم به همین است. زیرا در چالشهای مختلف است که یادگیری اتفاق میافتد و کسی که دل به این یادگیری داده باشد، میتواند کارشناس موفقی بشود.
درست است که همهی خریدهای ساختمانی چالشی نیست، مانند: خرید مصالح بالک، آهن آلات، بتن و ... . این کارها معمولا کارهای روتینی هستند و در اکثر این نوع خریدها شما وندور مورد نظر خود را دارید و به آنها هم اعتماد دارید. به آنها درخواست خود را مطرح میکنید و آن وندورها هم پیشنهاد خود را مطرح میکنند و با بهترین پیشنهاد، کار خود را نهایی میکنید. از طرفی دیگر در این معامله آن وندور نیز با شما کار کرده است و شناخت کافی از شما دارد، پس بدون اینکه بحث مالی داشته باشد، جنس را برای شما ارسال میکند و شما هم پول را سر زمان مقرر شده پرداخت میکنید. اما درصد بالایی از خریدهای ساختمانی اینطور نیستند و همچنین گاهی اوقات همین خریدهای روتین هم به چالش میافتند.
مرداد ماه چند سال قبل، یک اتفاقی در کشور افتاد و به خاطر مشکلات کمبود برق، کارخانجات سیمان را برای مدتی تعطیل کردند و این باعث تعطیل شدن کارخانجات بتن نیز شد. تیم ما در همان مقطع پیشنهادی برای تامین یک مقدار بتن داشت. همچنین قطعا میدانید که بتنریزی یکی از کارهایی است که در زمانبندی پروژه بسیار تاثیر گذار است، به همین خاطر نمیشد زمان خرید بتن را به تاخیر انداخت. یک کارشناس تامین موظف و متعهد است که کالایی را که پروژه به آن نیاز دارد را بدون فوت وقت آماده کند. به همین خاطر باید راه حلی پیدا می کردیم تا بتن پروژه را تامین کنیم. راه حلی که برای این موضوع پیدا کردیم این بود، که با کارخانه بتن صحبت کردیم و خودمان از بازار آزاد، سیمان را به صورت فلهای خریداری کرده و به کارخانه بتن تحویل دادیم و کارخانه برای ما بتن تولید کرد. درست است که هزینه بیشتری برای تامین بتن کردیم، اما در زمانبندی پروژه تاثیر خاصی نگذاشت.
این مثال به ما نشان میدهد که حتی در بعضی کارهای روتین هم میتواند اتفاقاتی رخ دهد که کار ما را به چالش بکشد. یک کارشناس تامین به یک مهارت جدی یعنی مهارت حل مسئله نیاز دارد تا از سد چالشهای مختلف بگذرد.